top of page

Ακράτα

"Ο Παράδεισος του Κορινθιακού Κόλπου"

gr-map.gif

Μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο από την Αθήνα και λιγότερο από μισή ώρα από τη Πάτρα, η Ακράτα ήταν και είναι το μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα ιδανική το καλοκαίρι, μαγευτική και ρομαντική το χειμώνα!

Ιστορία (πηγή Βικιπαίδεια)

Η Ακράτα είναι ιστορικό χωριό της Αχαΐας. Βρίσκεται στα σύνορα Αχαΐας και Κορινθίας, ανάμεσα στο Διακοπτό και το Δερβένι, και απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα από την Πάτρα και 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Έχει πληθυσμό 1.393 κατοίκους (απογραφή 2011), που πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διοικητικά ήταν έδρα του Δήμου Ακράτας μέχρι το 2010 ενώ μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Προγράμματος «Καλλικράτης» υπάγεται στον Δήμο Αιγιαλείας.

Αναφέρεται ως οικισμός ήδη από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

 

Η Ακράτα είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες του 1821 και υπήρξε ορμητήριο πολλών Αχαιών οπλαρχηγών. Στις 16 Μαρτίου του 1821 σημειώθηκε στην Ακράτα μία από τις πρώτες εχθροπραξίες του Αγώνα ενώ τον Ιανουάριο του 1823 διεξήχθη στην περιοχή η ομώνυμη μάχη κατά τη οποία αποδεκατίστηκε ο στρατός του Δράμαλη μετά το θάνατό του στην Κόρινθο.

Στα μέσα του 19ου αιώνα υπήρχε στην περιοχή τελωνειακός σταθμός καθώς και υγειονομικό φυλάκιο.

Ποιοι είμαστε

Ένα συγκρότημα επιπλωμένων ενοικιαζόμενων δωματίων μπροστά στην υπέροχη θάλασσα της παραλίας Ακράτας.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον κ. Γεώργιο Β. Τσόγκα με κόπο, αγάπη και πολύ μεράκι με σκοπό την άνετη διαμονή μιας οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

 

Όταν το «Σπίτι μακριά από το Σπίτι»ήταν σε εμάς και τους φιλοξενούμενούς μας γνώριμο χρόνια πριν!

 

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν μέσα σε έναν υπέροχο κήπο δίπλα στη θάλασσα με τις παιδικές φωνές από κάθε γωνιά της Ελλάδος να αντηχούν παντού με παιχνίδια και αθώες σκανδαλιές ενώ οι παρέες των «μεγάλων» γίνονταν μια!

 

Κάποια πράγματα μπορεί να άλλαξαν και οι διακοπές όλο το καλοκαίρι να μην είναι εφικτές πλέον για όλους, αλλά σίγουρα όχι το πάθος και η αγάπη μιας οικογένειας, της οικογένειας Τσόγκα, να παρέχει τη δυνατότητα των διακοπών σε όλους ακόμα και για λίγες πλέον μέρες.

 

Η νέα γενιά έχει αναλάβει πλέον να συνεχίσει το όραμα και να βελτιώσει τις παροχές κρατώντας τις αναμνήσεις των διακοπών ζωντανές τόσο στους μεγάλους όσο και στα παιδιά…!

Τι μπορείτε να δείτε:

Καλάβρυτα

Περισσότερα:

πηγή: Βικιπαίδεια

Μέγα Σπήλαιο

Περισσότερα

πηγή: Βικιπαίδεια

Αγία Λαύρα

Περισσότερα.

πηγή: Βικιπαίδεια

Δελφοί

Περισσότερα

πηγή: Βικιπαίδεια

Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

πηγή: Βικιπαίδεια

Λίμνη Δόξα

Γαλήνη και ομορφιά!

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

πηγή Βικιπαίδεια

Λίμνη Τσιβλού

και το μαγευτικό δάσος της Ζαρούχλας!

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη έχει επιφάνεια περίπου 83 στρέμματα και βάθος περίπου 80 μέτρα.

πηγή: Βικιπαίδεια

Ταξίδι στον πολιτισμό

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Χειμερινές αποδράσεις

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ύδατα

Στυγός

.

bottom of page